Leraren en oorsprong

Reguliere leraren

De wekelijkse lessen binnen Takemusu Aikido Oisterwijk worden door de volgende leraren verzorgt:

Bernie Gitmans

Bernie Gitmans

Bernie Gitmans begon op 24 jarige leeftijd met Aikido. Dit was in 2002 in Tilburg. Na verschillende omzwervingen begon hij in 2009 bij Miraiki Aikido in Haaren, onder wijlen Hannie op ’t Hoog. Binnen Miraiki aikido is de omslag gemaakt naar het Takemusu aikido zoals we dat vandaag de dag beoefenen. Hij verzorgde onder Hannie de kinderlessen binnen de Miraiki dojo en heeft zo, onder begeleiding, kennis kunnen maken met het lesgeven. Naast maandelijkse deelname aan de lessen binnen Takemusu Aikido Weesp, wekelijkse lessen binnen Aikikai Aikido Ryushinkan Boxtel en dagelijkse online lessen via aikidoonline.org, welke gegeven worden door Michael Ormerod (3de Dan), volgt hij ook (inter) nationale seminars met verschillende leraren waaronder Lewis Bernaldo de Quirós.

Bas Ceulemans

Bas Ceulemans

Bas Ceulemans zette in 2011 voor het eerst voet op de mat van een dojo om aikido te beoefenen. Binnen deze dojo Miraiki, leerde Bas, onder leiding van Hannie op ’t Hoog, de basis van de Japanse krijgskunst aikido. De interesse voor deze sport ontwikkelde zicht steeds verder, zeker toen er een overstap werd gemaakt naar het traditionele Takemusu aikido. Bij dojo Miraiki maakte Bas de start met het verzorgen van lessen aikido. Dit werd verder uitgebouwd na de oprichting van Takemusu Aikido Oisterwijk. Naast de dojo in Oisterwijk is Bas ook lid van Takemusu Aikido Weesp. Bij de dojo in Weesp heeft Bas, onder leiding van Arjan de Haan, Paul Keesen en Thomas Nord, zijn niveau verder kunnen ontwikkelen. Dit heeft geleid tot het behalen van een sho-dan graad in 2023. Daarnaast volgt Bas nationale en internationale seminars, waaronder seminars van Lewis Bernaldo de Quirós.

Maandelijkse leraren

Door ons lidmaatschap van Takemusu Aikido Kyokai Nederland komen ook de volgende leraren in rotatie schema les geven bij ons.

Arjan de Haan, 5de Dan

Arjan de Haan

Arjan de Haan begon op 16 jarige leeftijd met Aikido. Dit was in 1990 bij Bram de Blécourt in Hilversum. Dit duurde tot 1993 toen Lewis Bernaldo de Quiros naar Nederland kwam. In de zomer van 1996 was hij uchi-deshi (inwonend student) in Iwama voor zes weken, en het jaar daarop behaalde hij zijn Shodan (zwarte band) bij Lewis. Hij begon met lesgeven in 1992 als co-instructeur bij kinderlessen en sindsdien heeft hij lesgegeven. Van 2000 tot 2005 woonde hij in Zweden waar hij trainde en les gaf in Stockholm en later in Linköping. In 2006 begon hij, naast de les die Lewis verzorgde, met beginnerslessen in Naarden. Vijf jaar later werd hij Dojo-Cho van Naarden en daarmee verantwoordelijk voor alle lessen. In 2017 werd Arjan de rang van Godan (5e Dan) toegekend.

Arjan is niveau 3 gecertificeerd Aikido instructeur (NOC*NSF).

Paul Keesen

Paul Keesen

Paul Keessen (5e Dan) doet sinds 20 jaar aan Aikido. Sinds 2005 traint hij onder leiding van Lewis Bernaldo de Quiros (6e Dan). Naast de reguliere trainingen in Nederland neemt hij ook deel aan (internationale) seminars met verschillende leraren en heeft hij verschillende keren als uchi-deshi (inwonend student) getraind in Japan en de Verenigde Staten. 

Paul is niveau 3 gecertificeerd Aikido instructeur (NOC*NSF) en voorzitter van TAKN (Takemusu Aikido Kyokai Nederland).

Tomas Nord

Tomas Nord

Tomas Nord begon zijn Aikidotraining in 1986 bij Marks Budoklubb in Zweden, onder Peter Niesing. In 1993 verhuisde hij naar Götheburg en trainde daar verder onder Ulf Evenas Shihan (7e Dan).

Sinds 2004 woont en werkt Tomas in Nederland en traint hij onder leiding van Lewis Bernardo de Quiros (6e Dan), op wiens voordracht Tomas in 2017 zijn Godan (5e Dan) behaalde.

Tomas is niveau 3 gecertificeerd Aikido instructeur (NOC*NSF). 

Technisch directeur TAE

Naast ons lidmaatschap van Takemusu Aikido Kyokai Nederland is er ook een directe link tussen Takemusu Aikido Oisterwijk en Traditional Aikido Europe, waar Lewis Bernaldo de Quirós technisch directeur van is.

Lewis Bernaldo de Quirós

foto van Lewis Bernaldo de Quirós

Lewis Bernaldo de Quirós heeft full time onder de wijlen Morihiro Saito Sensei (9de Dan) getraind van 1986 tot 1993 in de Iwama Dojo in Japan. Sinds zijn terugkeer uit Japan geeft hij fulltime Aikido les en heeft hij tot op heden meer dan 300 internationale seminars verzorgt.

Lewis is de Technisch directeur van Traditional Aikido Europe (TAE), en heeft op 14 januari 2024 zijn 7de Dan ontvangen.

Lewis was een directe student van Morihiro Saito Sensei. Morihiro Saito Sensei was een van de belangrijkste leerlingen van de oprichten van Aikido Morihei Ueshiba en hij trainde onder hem als zijn enige leraar. Hij nam de verzorging van de aikido tempel over. Hij werd tevens Dojo Cho van de Dojo in Iwama die de stichter achterlied na zijn overlijden in 1969.

Morihiro Saito Sensei is overleden op 13 mei 2002

Cookies intrekken